Doživetja

Uživajte ob jezeru reke Soče

S kajakom, kanujem ali supom lahko raziščete skrite kotičke reke Soče in Idrijce.
V poletnem času lahko zaplavate ali se potapljate in občudujete tukajšnji pester podvodni svet. Podate se lahko tudi na številne druge prodnate plaže ob toplejši reki Idrijci ali se z družino peljete z ladjo Lucijo.

Uživajte ob jezeru reke Soče

Soča s pritoki je zaradi izjemnega bogastva rib, predvsem Soške postrvi tudi pravi raj za ljubitelje muharjenja.

Doživite aktivnosti v naravi

Nad vasjo Modrejce je hrib Bučenica, na drugi strani jezera pa Senica. Izkoristite ju lahko za krajši izlet, saj poleg gozdov in raznovrstnega rastlinja nudita tudi prelepe razglede na Tolminsko kotlino in Mostarsko jezero.

Doživite aktivnosti v naravi

Če ste željni še več adrenalina in bi si radi ogledali Soško dolino iz ptičje perspektive, vam priporočamo skok s padalom iz bližnega hriba Kobala.

Privoščite si lokalno

V naši vasi Modrejce lahko najdete in si privoščite tudi nekaj domačih pridelkov in izdelkov: med, jajca, žganje in planinski sir. V vasi lahko odkrijete in si natočite izvirsko vodo ter občudujete stoletno trto.

Privoščite si lokalno

V spomin na nas in naše kraje lahko kupite unikaten izdelek iz masivnega lokalnega lesa z dodatkom soškega kamna. Po dogovoru, pa si lahko ogledate tudi našo majhno mizarsko delavnico, kjer ti izdelki nastajajo.

Raziskujte preteklost

Na Mostu na Soči si je vredno ogledati arheološki muzej, muzej iz 1. sv. vojne ali pa farno cerkev sv. Lucije, ki je v notranjosti v celoti poslikana z deli slikarja Toneta Kralja.

Raziskujte preteklost

Če ste navdušeni nad 1. sv. vojno, potem je “Pot miru” na hribu Mengore kot nalašč za vas. Tukaj boste lahko videli in izvedeli veliko zanimivega iz tega obdobja, ali pa samo “pomeditirali” in se prepustili energiji, ki jo nudi na vrhu hribčka cerkvica sv. Marije Mengorske.

MNENJA OBISKOVALCEV

Bi nas želeli obiskati?

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Kohezijskega sklada. Spletno stran sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Vavčerja za digitalni marketing. Več o avtorjih spletne strani.